Pages Navigation Menu

Hramul de vara si hirotonie la Manastirea Stavropoleos

Hramul de vara si hirotonie la Manastirea Stavropoleos

Praznuirea Sfantului Iustin Martirul si Filosoful, hramul de vara al Manastirii Stavropoleos, a fost in acest an, pentru obstea si comunitatea noastra, un prilej de mare bucurie. Cu binecuvantarea PF Parinte Patriarah Daniel, in cadrul Sfintei Liturghii savarsite de PS Timotei, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, a fost hirotonit un nou preot slujitor pe seama manastirii noastre: diaconul Virgil Ioan Nanu.

Virgil Ioan Nanu este absolvent al Facultatii de Teologie Justinian Patriarhul si a Universitatii de Muzica din Bucuresti si, din 2016, doctor in teologie a Facultatii de Teologie Andrei Saguna din Sibiu. Face parte din comunitatea de la Stavropoleos de peste 25 de ani, de cand a inceput sa cante la strana, ca elev seminarist. Intre 1989 si 2013, an in care a fost hirotonit diacon, a fost cantaret la strana. Psalt și compozitor, s-a specializat prin lucrările pe care le-a susținut si cercetarea universitara pe care a desfasurat-o in anii formarii profesionale, in domeniul muzicii bisericesti, a liturgicii si a imnografiei.

Trinitas TV si Agentia de presa Basilica au consemnat evenimentul si cuvintele pline de sens duhovnicesc pe care le-a rostit ierarhul cu acest prilej.

Stire Trinitas TV

Stire Agentia de presa Basilica

Incepand de a doua zi Preotul Virgil-Ioan Nanu a inceput sa slujeasca cele 40 de Liturghii, potrivit tradiției.

_MG_0416_DxO

_MG_0424_DxO

_MG_0464_DxO

_MG_0526_DxO

_MG_0580_DxO

_MG_0606_DxO